Johtajuutesi näkyväksi!

Oletko tullut ajatelleeksi, että visuaalisuus on ominaisuus, jota me kaikki hyödynnämme? Esimerkkinä vaikka unemme. Lisäksi meillä on nykyään lähes kaikilla kännykkämme kameroineen kätemme jatkeena. Nämä kaksi luovat erinomaiset edellytykset sille, että voimme uskaltautua katsomaan itseämme, toisiamme ja maailmaa kameran linssin läpi uusin silmin.

”Images are powerful.
You have that power.
Use it!”
– Johanna Wahlbeck

Kuvat pääsevät yllättämään meidät. Ne tuovat ulottuvillemme monta tulkintaa arvottamatta oikeaa tai väärää. Kuvat ovat yhtä aikaa herkkiä ja voimakkaita. Kuvien kautta meille avautuu portti omaan ajatteluumme, joka synnyttää tunteemme. Kuvat antavat meille mahdollisuuden avata ajatteluamme, joka saattaa olla meiltä itseltämmekin piilossa. Kuvat pysäyttävät, me rauhoitumme, me olemme läsnä. Kuvien kieli vie suoraan aivoihimme, sydämeemme ja kehoomme. Kuvat jättävät vahvan muistijäljen.

Mikä on sinun ihmiskäsityksesi? Millaista johtajuutta sinä haluta edistää? 

Pohdi näitä kysymyksiä hetki ja ota sitten kännykällä kuva, joka ilmentää vastauksiasi näihin kahteen kysymykseen. Pyydä ystävääsi tai työkaveriasi tekemään tämä sama. Näyttäkää sitten ottamanne kuvat toisillenne ja ennen kuin jaatte omat tarinanne, pyytäkää toista kertomaan, mitä he näkevät kuvissa ihmiskäsitykseesi ja johtajuuteesi liittyen.

Kuvien kautta meidän uteliaisuutemme herää myös muiden ajatusmaailmaa kohtaan voimakkaampana kuin ehkä muuten. Omaan sisäiseen maailmaan katsominen ja ikkunan avaaminen muiden sisäiseen maailmaan rakentaa vahvaa yhteyttä ihmisten kesken.

Herätä uteliaisuutesi ja lähde tutkimusretkelle kuvien avaamaan maailmaan. Liikkeelle voit lähteä lukemalla uusimman artikkelin Rohkeus johtaa -blogista. Artikkelin on kirjoittanut valokuvataiteilija Nanna Hänninen, joka on myös Neemo Oy:n toimitusjohtaja.

Minulla itselläni on ollut suuri ilo lähteä kouluttautumaan Neemo™ Coachiksi Nannan ohjauksessa. Mikäli kiinnostuit tästä menetelmästä, ole rohkeasti yhteydessä!

Kuva: Maarit Tiililä

Jaa tämä artikkeli

Scroll to Top