Portti uuteen – Tiimi

Jos haluat mennä nopeasti, mene yksin.
Jos haluat mennä kauas, mene yhdessä.

~ Afrikkalainen sananlasku

Olet johtajana yhdessä tiimisi kanssa uuden edessä – tilanteessa, jossa muutoksen tuulet ovat kenties puhaltaneet myös tiimisi kokoonpanon uusiksi. Sidosryhmät ympärillänne odottavat nopeita näyttöjä uudessa tilanteessa ja itsekin olet malttamattomana niitä käynnistämässä.

Uuden edessä innostuneena ja luottavaisena tarvitset malttia pysähtyä yhdessä tiimisi kanssa yhteistyönne vahvistamiseen, jotta yhdessä innostutte ja onnistutte

Näin vältät muutamat sudenkuopat, joita uuden edessä saatat kohdata:

  • Luotat siihen, että ihmiset osaavat toimia yhdessä muutoksessa. Et tule ajatelleeksi, että tiimiläisesi saattavat lähteä testaamaan rajoja hakien lisää toimintavapauksia ja mahdollisesti jopa ajamaan oman yksikkönsä etua.
  • Keskityt muutosta vaativiin asioihin, mutta saatat olla herkistymättä sille, miten tiimiläisesi viestivät muutosta eteenpäin omissa tiimeissään. Ristiriitaiset viestit saattavat rapauttaa luottamusta niin tiimiisi ja kuin itse muutokseen.
  • Havaitset liian myöhään, että tiimisi tehokkuuden ja innostavan ilmapiirin kannalta tärkeintä olisi ollut heti alusta alkaen varata riittävästi aikaa tutustumiseen ja siihen, että tiimiläiset tuntevat niin omat kuin toistensa vahvuudet.

Tiimisi uudet toimintatavat alkavat rakentua välittömästi kohdatessanne sisäisiä tai ulkoisia muutoksia. Se, miten te yhdessä ja erikseen toimitte, heijastuu myös muualle organisaatioon.

Varmista siis tiimisi tehokas ja innostava yhteistoiminta heti alusta. Mahdollista avoin keskustelu jokaisen omista odotuksista, huolista ja siitä, mikä heitä kutakin innostaa tiimityössä ja yhteisessä tulevaisuudessa.

Rakennetaan yhdessä tiimisi kanssa vahva pohja yhteistyölle ja vuorovaikutukselle keskittyen mm.:

  • Tiimin tarkoitukseen, tavoitteisiin, yhteisvastuuseen ja yhteistyön pelisääntöihin
  • Tiimiläisiin kohdistuviin odotuksiin ja kunkin vahvuuksista johtajina
  • Tavoiteltuun muutokseen ja sen edellyttämiin toimintatapoihin, jota tiimiläiset sitoutuvat omalla käyttäytymisellään, toiminnallaan ja viestinnällään edistämään.

Yhteistyössä kanssani asiakkaani ovat saaneet:

  • Toimivan ja innostavan yhteistyön ja vahvuuksiin pohjautuvan työnjaon
  • Tiimin parantuneen toimintakyvyn erilaisten muutosten läpiviennissä
  • Sitoutumisen tiimin yhteistyön ja vuorovaikutuksen jatkuvaan kehittämiseen

Ota yhteyttä ja sovi tutustumiskeskustelu!

Maarit Tiililä Oy
maarit(@)tiilila.fi
Puh. +358 40 516 3321

Y-tunnus 2215032-5

ICF Finlandin ja Suomen coaching-yhdistyksen valitsema Vuoden Coach 2018
Scroll to Top