Portti uuteen – Sopu

Rohkeus kysyä vaatii rohkeutta kuulla vastaus.

~ Maarit Tiililä

Tuntuuko, että yhteistyö kollegan kanssa ei enää ole niin mutkatonta kuin ennen? Tuntuuko, että tiimissäsi ihmiset eivät enää uskalla tuoda näkemyksiään esille yhtä avoimesti kuin joskus? Tuntuuko, että jokin hiertää, mutta et aivan saa otetta siitä, mistä kenkä puristaa?

Oli sitten kyse yhteistyötä tai työn sujuvuutta haittaavasta epämääräisestä tuntemuksesta tai jo rajuksi konfliktiksi kasvaneesta riidasta tai jostain tuolta väliltä, muista, että sinun ei johtajana tarvitse jäädä yksin.

Työyhteisösovittelijana olen sovun puolella luomassa tiimillesi turvallista tilaa kohdata toisensa ja mahdolliset kipupisteet arvostavasti ja avoimesti. Työyhteisösovittelijana en hae syyllisiä tai syyttömiä, vaan kuuntelen jokaisen tiimiläisen oman kokemuksen tilanteesta. Tuon kokemuksen he saavat itse haluamallaan tavalla sanoittaa myöhemmin pidettävässä yhteisessä tilaisuudessa.

Minun tehtäväni ei ole sanoittaa kenenkään kokemuksia tai löytää ratkaisuja tilanteeseenne. Työyhteisösovittelijana autan sinua ja tiimiäsi sanoittamaan ja kuulemaan eri näkökulmat. Oleellista on, että osapuolet tulevat nähdyiksi, kuulluiksi ja arvostetuiksi. Näin rakennan pohjaa sille, että yhteisessä tilaisuudessa löydätte keinot työn sujumisen varmistamiseksi jatkossa.

Yhteistyön solmujen avaamisessa ja sovun palauttamisessa piilee sujuvamman arjen ohella mahdollisuus luottamuksen kasvuun ja yhteiseen oppimiseen. Yhteisen mutapainin ja sovun jälkeen voi eteen avautua portti uuteen. Parhaimmillaan portin takaa avautuu luottamuksella päällystetty polku.

Innostunut ja luottavainen tiimisi on oppinut olemaan rakentavasti eri mieltä asioista ja käymään kiivaitakin keskusteluja tai jopa väittelyitä erilaisista näkökulmista parhaiden mahdollisten ratkaisujen löytämiseksi erilaisissa kohtaamissanne tilanteissa.

Voit lukea lisää työyhteisösovittelusta täältä: https://sovittelu.com/sovittelu/tyoyhteisosovittelu/

Ota yhteyttä ja sovi tutustumiskeskustelu!

Maarit Tiililä Oy
maarit(@)tiilila.fi
Puh. +358 40 516 3321

Y-tunnus 2215032-5

ICF Finlandin ja Suomen coaching-yhdistyksen valitsema Vuoden Coach 2018
Scroll to Top