7 vinkkiä esimiehelle innostuksen latistamiseen

Oletko koskaan tullut miettineeksi, miten tehokkaimmin katkaiset siivet tiimiläistesi innostukselta? Tässä sinulle seitsemän vinkkiä. Harkitse kuitenkin ennen kuin kokeilet.

  1. Anna mahdollisimman epäselvät tavoitteet ja kohtuuttomat aikataulut ilman perusteluja ja riittäviä resursseja.
  2. Älä luota. Vahdi ja huomauta jokaisesta virheestä, minkä tiimiläisesi tekevät tai ovat vaarassa tehdä.
  3. Muista, että sinä tiedät asiat parhaiten ja tiimiläisesi ajattelevat vain ja ainoastaan omaa etuaan, joten heiltä ei kannata kysyä mitään.
  4. Älä kannusta tai tarjoa kehittymismahdollisuuksia, muutoin he ylpistyvät ja tulevat vain vaatimaan lisää palkkaa.
  5. Muista asettaa heti aluksi tiukat realiteetit ja budjettiraamit, jos erehdyt pyytämään ideoita tiimiltäsi.
  6. Pidä tiimisi varpaillaan vetkuttelemalla ja olemalla epäjohdonmukainen päätöksenteossasi. Aloita varmuudeksi vastauksesi sanalla ”ei”.
  7. Kohtele tiimiäsi epäoikeudenmukaisesti ja varmista, että kaikki tietävät, ketkä ovat suosikkejasi.

Luonnollisestikaan tämä lista ei ole tyhjentävä. Me ihmiset olemme erittäin luovia ja idearikkaita, kun niin päätämme. Mitä vinkkejä sinulla on antaa esimiehelle innostuksen latistamiseksi?

Listassa on totta toinen puoli. Kun pysähdyt miettimään, mitä kukin näistä seitsemästä vinkistä tarkoittaisivat käänteisesti, niin saat jo aika mainion näkökulman siihen, mitä kannattaa lähteä kokeilemaan.

Innostusta voi latistaa ja mahdollistaa myös organisaation kehittäjänä, kollegana ja erittäin tehokkaasti myös omalla sisäisellä puheella. Näihin tulet saamaan vinkkejä myöhemmissä blogeissani. Jos et malta odottaa blogiani, voit tutustua linkkeihin uusimmassa kirjassani ”Innosta onnistumaan – yhdessä!”.

 

Jaa tämä artikkeli

Scroll to Top