Seikkaile, sulattele, opi – kiteytä kirjaksi!

Kuluva vuosi on ollut itselleni suuri seikkailu. Tammikuussa nimesin vuoden 2014 sulattelun vuodeksi.  Halusin antaa itselleni aikaa pohtia syvällisemmin, mitä todella haluan yrittäjyydeltäni. Nyt oli aika sulatella ja samalla toteuttaa yksi unelmistani – kirjoittaa kirja. Tätä unelmaa on tukenut myös mahdollisuuteni kirjoittaa näitä juttuja Sisä-Savoon asiasta ja asian vierestä. Kiitos!

Maaliskuussa lähdin mukaan e-kirjakurssille. Heti alkumetreillä eräs henkilö petti luottamukseni tavalla, josta en vieläkään ole täysin toipunut. Onneksi ympärilläni on ihmisiä, jotka valoivat uskoa itseeni ja tuon rohkaisun siivittämänä tein jotain itselleni hyvin epätyypillistä. Lähdin näet julkisesti kertomaan kirjahankkeestani hyvin varhaisessa vaiheessa. Lisäksi päätin lähestyä rohkeasti kustantajia ja onneksi Kauppakamari Kustannus uskoi hankkeeseeni. Opin, että rohkeus kertoa avoimesti suunnitelmistaan ”pakottaa” hyvällä tavalla ne myös toteuttamaan.

Syyskuussa syntyi käsikirjoitusluonnos, jonka olin kirjoittanut kappale kerrallaan kulloinkin innostavasta teemasta. Lähdin tyttäreni luo Lontooseen ottamaan etäisyyttä kirjaani. Sitten hautauduin mökille Keiteleen rannalle työstämään käsikirjoitusta kokonaisuudeksi. Mökin rauhan ja Työsuojelurahaston stipendin turvin työ edistyi nopeasti ja käsikirjoitukseni ensimmäinen versio lähti kustantajalle lokakuussa. Nyt marraskuussa käsikirjoitukseni on valmis lähtemään taitettavaksi ja uunituoreen kirjan tuoksuista pääsen nauttimaan tammikuussa. Opin, että pitää uskoa asiaansa, ryhtyä tekemään ja ennen kaikkea ottaa aikaa itselleen tärkeille asioille.

Kirjan Johtaja, uusi tehtävä, 100 päivää – Tilanne haltuun! kirjoittaminen on ollut niin sulattelua kuin oppimista. Olen oppinut paljon paitsi eri näkökulmia kirjaan kiteyttäessäni niin erityisesti upeita johtajia haastatellessani. Olen oppinut valtavasti itsestäni, tunteistani, tekemisen tavoistani ja siitä mistä todella nautin. Professori Michael Cavanaghia lainatakseni ”Organisaatio rakentuu vuorovaikutussuhteista. Vuorovaikutuksen laatu ratkaisee organisaation menestyksen ja onnistumisen.” Tähän kiteytyy sulattelun vuoteni. Haluan osaltani olla tukemassa uudessa roolissa aloittavaa johtajaa vuorovaikutussuhteiden rakentamisessa. Aika näyttää, miten seikkailuni tästä eteenpäin jatkuvat. Ollaan kuulolla ja nähdään kirjani julkistustilaisuudessa to 29.1.2015 klo 8.30-10.30. Ilmoittaudu mukaan!

 

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Maarit Tiililä
maarit(at)tiilila.fi
Puh. +358 40 516 3321

Maarit Tiililä Oy
Kanavaranta 11 C 18,
00160 Helsinki

Y-tunnus 2215032-5

Haluatko minut puhumaan tilaisuuteesi? Ota yhteyttä. Rakennetaan yhdessä tarpeitanne vastaava innostava ja vuorovaikutteinen puheenvuoro.

Vieritä ylös