Yhteistyössä on voimaa

Yrittäjyyteni ydin vuodesta 2008 on ollut halu vaikuttaa siihen, että tuki johtajalle hänen aloittaessaan uudessa tehtävässä arkipäiväistyisi luontevaksi osaksi johtajana kasvua. Uusi alku uudessa tehtävässä avaa johtajalle mahdollisuuden myös itse uudistua ja pohtia johtajuuttaan. Tämän pohdinnan tueksi kirjoitin vuoden 2014 aikana kirjan Tilanne haltuun!, joka pureutuu johtajan 100 ensimmäiseen päivään uudessa tehtävässä.

Jo vuosia kirjan ilmestymisen jälkeen olen kirjannut tavoitteeksi löytää uusi elämä kirjalleni. Olen miettinyt sen saattamista äänikirjaksi, työkirjaksi tai jopa podcastiksi, mutta en ollut päässyt sanoista tekoihin. Lakkaamatta tuo ajatus kuitenkin teki työtään jossain mieleni perukoilla.

Siellä mielen perukoilla kyti myös alituinen unelma löytää yhteisö, jossa voin olla oma itseni ja toteuttaa ydintäni, missiotani, oma vapaus säilyttäen. Erityisen tiiviisti tuo unelma tatuoitui mieleeni, kun EQi 2.0 tunneälytestin raportista löytyi kehotus:

”Reach higher goals and utilize your potential with others.” -EQi 2.0

Oma missioni, kirjani uusi elämä ja sen oikean yhteisön löytäminen kohtasivat toisensa, kun Sari Ajanko syksyllä 2021 kysyi: mitä voisimmekaan saada yhdessä aikaan kolmisin: sinä, minä ja Anitta Niemelä? Takana oli meistä riippumattomista syistä kariutunut hanke, jonka aikana olimme pohtineet Johtajan 100 päivää -teemaa yhdessä.

Ennen Sarin kysymystä kesällä 2021 osallistuin Asta Raamin Intuition kesäpilottiin ja aloin sen myötä tutkia mitä irti päästäminen ja avautuminen minulle voisivat tarkoittaa. Sarin kysymys auttoi löytämään vastauksen: päästän irti yksin ideoinnista minulle tärkeän teeman osalta ja avaudun uudenlaiselle yhteistyölle, missä kokoonnumme aika ajoin yhteiselle leirinuotiolle työstämään uutta kirjaa ja ideoimaan uusia näkökulmia Johtajan 100 päivää -coachingille.

”Saat sen mistä luovut.” – Tommy Hellsten

Tuolle leirinuotiolle kukin meistä kolmesta voi kulkea omia polkujaan ja sen ääreltä myös lähteä omille poluilleen itseään toteuttaakseen. Uskon, että yhteiseltä leirinuotiolta alkaa avautua myös oma polkuni jollekin uudelle yhteistä missiota unohtamatta.

Missiomme on muuttaa suomalaista työelämää siten, että jokainen johtaja on tietoinen Johtajan 100 päivää -palvelusta ja jokaisella tehtävässä aloittavalla johtajalla on saatavilla kumppanikseen tähän erikoistunut ammatticoach.

Jaa tämä artikkeli

Scroll to Top