Onni on välillämme

En ole vielä valmis.”
Kyllä sinä olet. Kukaan ei vain ole vielä sanonut sitä sinulle.

Näillä nuoren Morsen ja rikoskomisario Thursdayn sanoilla kehotti PwC:n partneri Sirpa Juutinen Johtajuuden Naiskamarissa meitä rohkaisemaan toinen toisiamme.

Milloin sinä viimeksi sanoit toiselle tai itsellesi: olet valmis! Minä uskon sinuun!

Kun joku uskoo meihin, vaikka vain yksikin ihminen, usko omaan tekemiseemme kasvaa ja uskallamme astua isompiin saappaisiin ja tarttua mahdollisuuksiin vaikka meitä pelottaa.

Queen-elokuva Bohemia Rhapsody sai minut jälleen miettimään sitä, miten tärkeää meille kaikille on muiden ihmisten tuki. Yksin emme ole mitään. Luottamus sisältää toki myös riskin.  Uskommeko ja luotammeko oikeisiin ihmisiin? Niihin, jotka pyyteettömästi haluavat meidän onnistuvan vai niihin, joille onnistumisemme on vain välikappale omaan menestymiseen.

Onni ja onnellisuus ovat arjen pienissä asioissa, jotka kumpuavat vuorovaikutuksesta. Vuorovaikutuksesta muihin ihmisiin, eläimiin, luontoon, jopa esineisiin. Onni löytyy toisen ihmisen hymystä, kannustavasta sanassa, lohduttavasta kosketuksessa, luonnon kauneudesta ja arjen puuhastelusta yksin ja yhdessä.

Me kaikki jätämme jäljen muiden elämään ja tähän maailmaan.

Aina emme edes tiedä, miten mullistava vaikutus sanoillamme ja teoillamme voi toisen ihmisen elämään olla. Hyvä ehkä niin. Kaikkea meidän ei tarvitse tietääkään, mutta jos joku on sanonut sinulle joskus jotain merkityksellistä. Jotain, mitä vieläkin kannat sydämessäsi, kerro se hänelle.

Laitetaan hyvä kiertämään. Mikä voisi olla se pieni asia, jonka voisimme tehdä toisten, ihan tuntemattomienkin, onnellisuuden eteen. Eikä vain mietitä, vaan myös toteutetaan se.

Toisten auttaminen ja kannustaminen kasvattaa myös omaa onnellisuuttamme. Ja, mikä parasta, jos joku sattuu näkemään tuon hyvän tekomme, hänenkin onnellisuutensa kasvaa ja mitä todennäköisemmin, hänkin laittaa hyvän kiertämään.

**************************************

Teksti on julkaistu ensimmäisen kerran paikallislehti Sisä-Savossa ti 6.11.2018. Lehden teemana oli tuolloin Onnellisten Sisä-Savo. Minulle Sisä-Savo edustaa onnellisuutta sekä rentona yhdessäolona että mahdollisuutena rauhoittua luonnon kauneuden keskellä omalla kesämökillä.

Jaa tämä artikkeli

Scroll to Top